تبلیغات
هفت آسمون seven heaven - خواص گیاهان دارویی

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتاب بسیار مقوی است دارای 24% مواد پروتئینی ، 47%  روغن ، 20% مواد هیدروکربن ، 8% فسفر  ،

 9% پتاسیم و به غیر از این مواد دارای ویتامینهای A و B نیز می‌باشد.

روغن تخم   آفتابگردان دارای 70% اسید لینوئیک و مقداری فسفو لیپید و ویتامین  E می‌باشد به همین دلیل چربی خون

 را پائین آورده و کلسترول  را تنظیم می‌کند.

خواص داروئی

اسانس گل آفتاب‌گردان برای التیام زخمها و پائین آوردن فشار
خون بکار می‌رود. اسانس برگهای آفتاب‌گردان خاصیت میکروب‌کشی دارد. در طب قدیم
ایران و در طب چینی از تمام قسمتهای گیاه آفتاب‌گردان استفاده می‌شود. در موارد
زیر  می‌توان از این گیاه استفاده کرد و از خواص درمانی آن برخوردار شد.

  • زنگ زدن گوش: مغز ساقه
    آفتاب‌گردان را در آب جوش ریخته و مانند چایی دم کنید و روزی سه فنجان از این چاوی
    بنوشید.
  • تقویت معده و پائین آوردن فشار
    خون:
    30 گرم برگهای خشک آفتاب‌گردان را دم کنید و سه فنجان در روز
    بنوشید.
  • سرگیجه و ورم صورت ، آب آوردن بدن و تسریع
    زایمان:
    20 گرم از گلهای خشک آفتاب‌گردان را در آب جوش دم کنید و
    روزی سه فنجان از این دم کرده را بنوشید.
  • درد معده ، بیماریهای دستگاه ادراری ،
    یبوست:
    30 گرم ریشه خشک شده آفتاب‌گردان را در آب جوش ریخته و مدت
    5 دقیقه بگذارید بجوشد یک فنجان از آنرا سه بار در روز بنوشید.




  • آرتروز و ورم
    پستان:
    هنگامی که آفتاب‌گردان گل می‌دهد نهنج گل را جدا کرده و در
    آن انداخته آنقدر  بجوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس این شیره را روی
    مفصلهای دردناک بمالید  و ماساژ دهید درد آرتروز برطرف می‌شود. برای درمان ورم
    پستان در زنان شیرده نهنج گل  را هنگامی که گل دانه داده است جدا کنید و در یر
    آفتاب خشک کرده و سپس تکه‌تکه کرده  و سرخ کنید، که کاملا قهوه‌ای شود و بعد آنرا
    خورد کرده به صورت پودر درآورید و این  پودر را در آب جوش که کمی شکر به آن اضافه
    کرده‌اید ریخته و این شربت را به مریض  بدهید تاشفا یابد.
  • اسهال خونی: برای درمان
    اسهال خونی تخم آفتاب‌گردان را به مقدار 30 گرم در آب ریخته و حدود یک ساعت با
    حرارت ملایم بپزید سپس آنرا با نبات یا قند شیرین کرده و به مریض بدهید.
  • سردردی که همراه با سرماخوردگی
    است:
    30 گرم تخم آفتاب‌گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید
    بجوشد  تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید.
  • بیماری فتق: 30 گرم ریشه
    تازه آفتاب گردان را با آب و شکر قهوه‌ای بجوشانید و جوشانده را سه بار در روز
    بنوشید.
  • سنگ کلیه: حدود یک متر از
    مغز ساقه آفتاب‌گردان را در دو لیوان آب ریخته و بگذارید آهسه به ملایمت بجوشد تا
    مقدر آن به نصف لیوان تقلیل یابد آنگاه به مدت یک هفته و روزی یکبار آنرا بوشید تا
    از شر سنگ کلیه راحت شوید.
  • زخم ، بریدگی و جراحت:
    مغز  ساقه آفتاب‌گردان را باید له کرد و مانند پماد روی زخم جراحت گذاشت که خونریزی
    را  بند می‌آورد و بهبودی را تسریع می‌کند.

  • .....................................................................................................................................................................................................
  • واماخواص دارویی آنتی بیوتیک
    طبیعی

پونه از خانواده نعناع
است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است.


به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن، مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و حاوی
مقدار زیادی ویتامین است.


گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه روشن را بهتر می‏ تواند تحمل کند.


این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می
‏کند.


کاربردهای پونه


با گیاه پونه می توان یک دم کرده ی گیاهی فوق‏ العاده تهیه نمود. برای تهیه ‏ی
یک فنجان دم کرده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه ی تازه و
یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک
فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت 10 دقیقه دم بکشد و رنگ چای
در بیاید. اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن می توانند جایگزین مناسبی برای
بسیاری از
   آنتی بیوتیک‏ ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏
باشد.

از دم کرده‏ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی،
زکام،
سردردها،  مشکلات
گوارشی
، کم کردن تب
خفیف، تسکین
گلودرد
و برای بهبود
نفخ
شکم
، حالت تهوع،
دردهای   قاعدگی و بی
‏خوابی
استفاده می شود.

پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا   نیز می‏ شناسند.

تزریق عصاره ‏ی پونه به موش‏ های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص
آرام بخشی خوبی است.

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد نیز می ‏باشد.

در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس
تب‏ خال
، ویروس آنفلوآنزا،
بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.


فواید پونه:

پونه برای مقابله با بیماری‏های زیر سودمند است:



- مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش    کردن معده جلوگیری می ‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه
مفید است.

- سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم  سرفه   و سیاه   سرفه  - گرفتگی    بینی

- با توجه به خواص ضدمیكروبی كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می ‌توان از
این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیك‌ ها استفاده كرد.
درواقع ضدسم خوبی برای نیش جانوران گزنده
است

مقدار مصرف:


دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ی پونه که به
مدت 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.


این دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در
طول درمان وجودندارد.

دم اسب گیاهی است که از 270 میلیون سال پیش در روی زمین
وجود داشته است و بعنوان گیاه داروئی در
اروپا
و
چین   بکار رفته است .
دم اسب چون دارای مقدر زیادی
سیلیس
می باشد بنام سیلیس Silica نیز معوف است .
دم اسب دو نوع ساقه هوایی دارد
.ساقه  ای که برنگ قرمز است و دراوائل بهار ظاهر می شود و دیگری ساقه نازا که برنگ
سبز  بوده و بعد از آن رشد می کند و مصرف طبی دارد .
دم اسب در کشورهای
   اروپا ، آسیا   و ارتفاعات هیمالیا   و شمال ایران  بطور خودرو می روید.


ترکیبات شیمیایی
گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیک ، اسید لیوئیک
،‌اسید مالک ،‌اسید اگزالیک ، اکویس تونین ، اسید اکویس تیک ، دی متیل سولفون ،
اکوتی نیک ، یک ماده تلخ ، یک ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای
مقدرزیادی (در حدود 70%) سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد که دم اسب
مقدار  بسیار کمی
طلا  نیز دارد .

خواص داروئی


  1. برا ی رفع گلو درد و ورم گلو جوشانده دم اسب را غرغره کنید .
  2. کمپرس آن برای برطرف کردن دردهای آرتروز  و ورم مفاصل مفید است .
  3. برای درمان التهاب چشم ،‌چشمان خود را با جوشانده دم اسب بشوئید .
  4. ضرب خوردگی قسمت های مختلف بدن را با کمپرس دم اسب التیام دهید .
طرز
استفاده:
دم کرده : یک قاشق مربا خوری از گیاه خشک را در یک لیوان آب جوش
ریخته  و برای مدت 10 دقیقه دم کنید .

جوشانده : مقدار
100-80 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیم ساعت بجوشد
.سپس  آنرا صاف کرده و بمقدار یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید .



گرد  دم اسب : گیاه خشک شده را در آسیاب برقی بریزید
تا بصورت پودر دراید . مقدار مصرف پودر یک گرم قبل از هر غذا است .


مضرات : این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف
کنند. مقدار مصرف زیاد آن نیز ممکن است باعث ناراحتی
معده
و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .

..................................................................................................................................................................................

جو Barley
نام علمی Hordeum vulgare
گیاه شناسی
جو گیاهی
است علفی و یكساله  كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یك متر می رسد . برگهای
آن متناوب و باریك و  دراز و به رنگ سبز تیره می باشد .
جو از نظر كاشت به دو
دسته تقسیم می شود : جو  بهاره و جو پائیزه .
جو بهاره در بهار كشت می شود و
احتیاج به سرمای زمستان  ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیكه جو پائیزه در
پائیز كشت می شود و  محتاج سرمای زمستان است .
خواص داروئی:
جو معمولا به
سه صورت در بازار عرضه  می شود
1) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده

2)جو پوست كنده كه پوست  آن گرفته شده است
)3جو سفید كه پوست وسبوس آن
گرفته شده است و بنام جو مرواریدی  معروف است .
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و
خشك است
1)غذایی بسیار مقوی است .
2)خاصیت نرم كننده دارد . و ملین می باشد

3)در قدیم از جو زیاد استفاده می  كردند .
4)برای نقرس مفید است
.
5)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب  و كم خونی و سوء هاضمه است
.
6)ماء الشعیر برای درمان سل ،‌زخم های ریوی و سردرد  گرم مفید است .
7)ماء
الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
8)ماء الشعیر را  با خشخاش كوبیده برای
سردرد مفید است .
9)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب  بر روی قسمت های
دردناك بگذارید .
10) جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای  اطفال است
.
11)بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم  درد را از
بین می برد.
12)سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.
13)كشك  الشعیر برای
مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
14)برای برطرف كردن گلو  درد و ورم
گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .
15)برای پائین آرودن كلسترول از جو  استفاده  كنید .
جو به طور كلی در طب
سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود:1)جوی كامل كه دانه با سبوس روی آن باشد و
فقط دنباله آن را كنده باشند. 2)جوی مقشر یا پوست گرفته كه عملاً قسمتی از پوست آن
گرفته شده است. 3)جوی سفید كرده كه تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی
سفید درآمده باشد كه در اصطلاح به آن جوی مرواریدی می گویند.
جوی كامل معمولاً
برای تهیه غرغره ها به كار می رودو در سایر موارد از جوی مقشر یا جوی كاملاً سفید
استفاده می شود.
مالت جو كمك به هضم غذا می كندو مغذی است و سینه را نرم می
كند،  برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.
خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب  را برطرف می كند و به عنوان مقوی و تونیك عمل می كند.

و مالت در هضم  غذاهای نشاسته  ای خیلی كمك می كند و برای كاهش ترشح شیر كاربرد دارد.

جو از نظر  طبیعت طبق نظر  حكمای سنتی سرد و خشك است و مواد مغذی آن از گندم كمتر است،

 ولی  قابض و خشك كننده  است. غلیان صفرا و خون را تسكین می دهد و تب های گرم و تب های سل
را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده  شود.
اگر جو مقشر را  بپزند به حدی كه جوها شكفته و خوب پخته شوند، ولی آن را
نمالند و آن را صاف كرده و  سردش كنند ماءالشعیر به دست می آید؛ ماءالشعیر سرد و تر
است. مسكن حدت خون، صفرا،  اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را
تسكین می دهد و حرارت كند و  عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات
الجنب، سردرد گرم و امثال  اینها نافع است.
زود هضم می شود، مولد خون صالح است
و به اصطلاح خونساز است ولی  معده را سست می كند. برای آلات داخل شكم اشخاص سرد
مزاج مضر است و نفاخ. از این نظر  باید گل قند خورده شود و در مواردی كه شكم بسته
است، خوردن ماءالشعیر جایز نیست، و  جمع بین ماءالشعیر سكنجبین نیز جایز نیست. اگر
ماءالشعیر با نصف وزن جو آن، خشخاش  كوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد
گرم مفید است و با عناب، سپستان، انجیر  و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب
است.
شیره جو كه آن را كشك الشعیر گویند  سرد مایل به خشك است و غلیظ تر از
ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های  گرم مفید است و غرغره با آن برای
ورم گلو و درد گلو نافع است.
ضماد و آرد جو  رادع است، ورم های سخت را تحلیل می
برد، دمل های گرم را سر باز می كندو به تنهایی و  یا مخلوط با هم وزن آرد جو و تخم
پنیرك، برای سل، ذات الجنب، ورم های زیر بغل،  سینه، پستان، پشت گوش و سایر اعضا
مفید است و ضماد آن با ریوند چینی برای ورم هایی  كه حرارت آنها در كمال حدت نباشد،
بسیار نافع است و با سركه برای ورم های صفراوی و  مخملك مفید است. اگر آرد جو
نباشد، جو مقشر را با آب و یا عصاره برگ های مناسب  ساییده و استفاده كنید.
ضماد  آرد جو با آب برای نقرس گرم و با آب گشنیز تازه  برای تحلیل خنازیر و ورم های گرم
سفت و ورم گلو نافع است.
آب پخته جو با سركه  برای جرب و خارش و آب برگ كاهو و
نظایر آن برای سردرد، ورم چشم، باد سرخ و محكم  كردن عضو شكسته نافع است.

خوردن آرد  جو با شكر غذای خوبی برای اطفال و مسكن عطش و  التهاب است.
نان جو ثقیل الهضم و  سنگین است و نفاخ. اگر خمیر آرد جو را بگذارند  كه ترش شود و در دوغ حل كنند

 و یك  شب بگذارند بماند و بخورند برای تسكین غلیان خون  صفراوی، تشنگی مفرط، قی صفراوی،
تب های گرم، اسهال صفراوی و خارش بسیار مفید  است.
جو برای سرد مزاجان مضر است
از این نظر باید با شكر خورده شود.
نگاهی به  تحقیقات علمی جدید در مورد خواص
درمانی جو:
جو از روزگاران كهن همیشه به عنوان  بسته ای از تركیبات دارویی مفید
برای بیماران قلبی و یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و  احتمالاً سرطان شناخته شده
است.
جو به عنوان دارویی برای عروق قلبی:
جو، به  نظر می رسد كه از چند طریق
در كاهش كلسترول مؤثر است. یكی این است كه شبیه داروهای  شیمیایی ضد كلسترول بازار،
در مكانیسم ساخت كلسترول در كبد دخالت كرده و كلسترول را  كاهش می دهد. محققان
وزارت كشاورزی آمریكا در مركز تحقیقات مادیسن سه تركیب جداگانه  در جو كشف كرده اند
كه قابلیت كبد در ساختن كلسترول نوعLDL را مهار می كند.(LDL جزوی از كلسترول است كه
مضر بوده و به رگ های خونی آسیب می رساند و منجر به حمله  های قلبی می شود.)
در  آزمایشی خوراندن جو به خوك موجب شده كه كلسترول خون خوك تا 18 در صد پایین بیاید و
بدن تردید، جو در كاهش كلسترول خون انسان نیز مؤثر است. تحقیقات دكتر روزماری نیومن
استاد دانشگاه موتانا كه بر روی عده ای از مردان داوطلب  انجام شد، نشان داد كه
خوردن جو به صورت نان، دانه پخت و كیك كلسترول خون آنها را  به میزان محسوسی پایین
آورده است.
این گروه پس از6 هفته هر روز سه بار با غذای  خود از خوراكی های جو
استفاده كرده اند و پس از 6 هفته كلسترول خون آنها 15 در صد  كاهش یافته
است.آزمایشها نشان می دهد هر چقدر كلسترول خون بیشتر باشد، تأثیر رژیم  جو در كاهش
آن بیشتر است
در آزمایش فوق گروه دیگری كه طی همان مدت 6 هفته از آرد  گندم یا
سبوس گندم به جای جو استفاده كرده بودند، هیچ كاهشی را در كلسترول خون نشان
ندادند.
به نظر دكتر نیومن خاصیت كاهش كلسترول در خون، حداقل قسمتی مدیون وجود
مواد بتاگلوكان محلول در آن است. مواد بتوگلوكان الیاف صمغی هستند كه به خصوص در
جو  و یولاف(جو دو سر) به صورت قابل حل در آب حل می شود. این مواد نه فقط در پوسته
نازك  خارجی بلكه در داخل مغز دانه جو نیز وجود دارد.
دكتر نیومن در حال حاضر با   همكاری گروهی از دانشمندان سوئدی دست اندر كار اجرای تحقیقاتی هستند

كه معلوم كند   كدام واریته جو از این نظر بهترین هستند یعنی كلسترول خون را بیشتر

كاهش می دهند.
آزمایش هایی كه در دانشكده پزشكی دانشگاه ویسكانسن شده نیز نشان می دهد
كه  كپسول های حاوی روغن جو كه محتوی عواملی برای كاهش قابلیت كلسترول سازی كبد
هستند،  به اشخاصی كه پس از انفاركتوس عمل جراحی قلب كرده اند داده شده، موجب كاهش
كلسترول  خون آنها در حدود18ـ 9 در صد شده است.
جو به عنوان ضد سرطان:
دكتر
چارلز  اسون، دانشمند و كارشناس تغذیه در دانشگاه ویسكانسن، معتقد است كه در دانه
های  گیاهان،مواد شیمیایی ضد سزطان وجود دارد و دكتر ترول، یكی از صاحب نظران در
رشته  علوم تغذیه، نیز این نظریه را تدیید می كند. دكتر ترول می گوید مواد شیمیایی
معروف  به مهار كننده های پروتئاز كه در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند،
عوامل  موجب سرطان را در بستر روده ها سركوب می كنند و به این دلیل جو در ردیف مواد
ضد  سزطان قرار دارد.
جو برای رفع یبوست:
گروهی از دانشمندان معتقدند جو برای
یبوست بسیار مفید است. در آزمایشاتی كه انجام دادند به این نتیجه رسیدند كه هر چه
بیشتر آرد جو را تصفیه كنند، یعنی بیشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن كمتر می
شود. بهترین راه این است كه جو با سبوس كامل به صورت آرد یا بلغور جو مصرف
شود.
جو سفید كرده كه اغلب در فروشگاه ها عرضه می شود، دارای آثار شفابخش كمتری
به خصوص در رفع یبوست است. ولی به هر حال جو پوست كنده و بدن سبوس نیز از نظر
مبارزه با بیماری های قلبی تا حدودی مفید است.
دانشمندان دانشگاه ویسكانسن
توصیه  می كنند برای این كه از حداكثر خواص جو استفاده شود، حتی الامكان آرد كامل
آن تهیه  و مصرف شود، یعنی سبوس آن هیچ گرفته نشود زیرا تركیبات ضد كلسترول جو
بیشتر در  پوسته خارجی یعنی در سبوس جو قرار دارد.
ـ بر اساس نتایج پژوهشهای
جدید، جو  الیاف غذایی ذوب شونده زیادی دارد و میزان كلسترول بالای خون را بسیار
كاهش می دهد. كلسترول بالا میزان خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. پژوهشگران
خوردن روزانه جو  را توصیه می كنند.


............................................................................................................................................................................................................

گندم


گندم پر از  املاح معدنی است. اگر طالب كسب  ویتامین های گوناگون هستید، به سراغ گندم
بروید.حریره گندم با شكر و بادام برای  خونریزی سینه مفید است.گندم، جلوی سرطان
روده را می‌گیرد.
تركیبات  شیمیایی
هر چند مواد متشكله گندم در انواع مختلف
فرق می كند، ولی بطور متوسط
در صد قسمت گندم، مواد زیر دیده می شود:
- آب  13.65 درصد
- سلولز 2.53 درصد
- نشاسته و دكسترین 66.77 درصد
- مواد  قندی 1.45 درصد
- مواد معطر 1.85 درصد
- مواد سفیده ای و گلوتن 12.58 درصد

- چربی 1.75 درصد
- ضمنا  مقدار كافی املاح معدنی و ویتامین های گوناگون
داشته و برای انسان غذای نسبتا كاملی  است. علاوه بر مصرف تغذیه ، گندم دارای اثر
درمانی بسیار می باشد .
اگر آرد گندم  بر روی پوست مالش دهید، التهاب و ورم آنرا
از بین می بردو به همین منظور، از قدیم  گندم را در تسكین التهاب ، باد سرخ بكار می
بردند و برای این منظور با مقداری مواد  ضد عفونی كننده همراه می نمودند تا میكرب
آنرا نیز از بین ببرد .
در صنعت از  آرد گندم نشاسته می گیرند. ضماد سوخته ی
گندم با موم و روغن جهت جلای رخسار بی نظیر  است - گندم چاق كننده و مقوی غرایز
جنسی است و بین غذاهایی كه با گندم ساخته می  شود، سمنو از همه قوی تر است، پخته
گندم با شكر و بادام به صورت حریره ،
چنانكه  كم كم خورده شود، درمان خونریزی
سینه است .
ضماد پخته گندم با روغن زیتون جهت  فروبردن ورمهای گرم و آب پیاز
جهت ورمهای سرد مفید است ، و با آب گشنیز جهت تحلیل  ورمهای گرم و خنازیر و غدد
مجرب است .
پخته گندم با سكنجبین جهت بثورات آبكی  سودمند می باشد.
روغن  گندم كه از جوشاندن و پختن گندم در روغن زیتون بدست می  آید. جهت رفع قوبا (زخم های
جلدی كه منشاء عصبی دارد) مخصوصا قوبای اطفال و همچنین  پاك شدن كك و مك و معالجه
كچلی و ریزش طبقات شاخی پوست مفید است .
جوشانده سبوس  گندم درمان سرفه و زكام
های سخت است . جوشانده ی سبوس گندم كه با عسل شیرین شده  باشد، بعد از غذا یبوست
هایی را كه منشاء آنها تنبلی كبد و تحریكات روده باشد درمان  می كند. از سبوس گندم
می توان نان سیاه هم تهیه كرد، ولی سنگین بوده ترشی معده را  زیاد
می كند.

مبتلایان به زخم معده -سرطان دستگاه هاضمه و آپاندیس بایستی  از سبوس گندم
پرهیز نمایند.
به زنان حامله توصیه كنید كه از سوپ گندم كه دارای  املاح كلسیم
- فلوئور و سیلیس و ویتامین های ((ب و پ )) می باشد حتما استفاده کنند.
مصرف این ماده مهم غذایى  سلامت شما
را بیمه مى كند
گندم ، همین دانه ریزى كه به صورت نان و یا  شكلهاى
دیگر مورد مصرف عموم قرار مى گیرد، از جمله دانه هایى است كه املاح و عناصر  بسیارى
را در خود دارد. پس چه بهتر كه شما هم با خواص و اثرات آن در مبارزه با برخى
بیماریها آشنا شوید.

گندم  چه  دارد؟
در گندم املاح معدنى و عناصر كاتالیتیك فراوان
وجود دارد مثل : كلسیم ، منیزیوم ، سدیم ، پوتاسیوم ، كلر، گوگرد، فلوئور،
سیلیسیوم  ، مس ، منگنز، كوبالت ، ید، آرسنیك ، چربى فوسفوردار، روى ، نشاسته ،
ویتامین ((آ،  ب 1))، ((ب 2))، ویتامین ((ا)) كه در جوانه گندم به وجود مى آید و
ویتامینهاى ((كا)) ((د))، ((پ پ ))، مخمرها و دیاستازها.
گندم از مواد غذایى
كامل طبیعت است  كه قرنها است خوراك بشر را تاءمین مى كند و یكى از نعمتهاى بزرگ
خداوند است . امروز  در سایه علم و دانش ‍ معلوم شده است این دانه كوچك و حقیر گنجى
از املاح و ویتامین  در خود نهفته دارد و بعید نیست در آینده اسرار دیگرى از آن كشف
گردد.
نان را در  قدیم بهتر از حالا تهیه مى كردند. در نتیجه مواد غذایى آن
كاملتر بود و از دست نمى  رفت به این ترتیب كه گندم را با كود طبیعى به عمل مى
آورند. براى آرد كردن آن از  آسیاى بادى و یا آبى استفاده مى كردند و به علت سرعت
آسیاهاى برقى قسمتى از  ویتامینهاى آن از دست نمى رفت و آرد تصفیه شده به دست نمى
داد. به علاوه آن را با  خمیر مایه طبیعى به عمل مى آوردند و نان را با حرارت آتش
چوب یا هیزم مى پختند و در  نتیجه چنین نانى هم مغذى بود و هم سالم و خوشمزه
.
اكنون چنین نانى در شهرهاى  بزرگ كه پخت نان را صنعتى كرده اند كمتر پیدا مى
شود و براى یافتن آن باید به شهرها  و روستاها رفت و چنین نانى را به دست
آورد.
امروزه باید از جوانه گندم استفاده  كنیم زیرا جوانه گندم براى تمام كسانى
كه دچار كمبود املاح معدنى شده اند یا بى  خونى و ضعف پیدا كرده اند و از لحاظ جسمى
و روحى ناتوان و ضعیف شده اند، رشد آنها  سریع نیست ، نرمى استخوان دارند، مسلول
شده اند، خانمهایى كه حامله هستند و یا فارغ  شده و یا بچه شیر مى دهند غذایى عالى
و ممتاز است و مصرف آن به تمام این اشخاص  توصیه مى شود.
وقتى دانه گندم معمولى
را با گندم جوانه زده ، مقایسه كنیم از نظر  تغییراتى كه در مواد حیاتى آن پیدا شده
است دچار تعجب و شگفتى مى شویم . به این  مقایسه توجه كنید.


گندم   كامل
فوسفور 423 میلى گرم درصد. منیزیوم 133 میلى گرم
درصد. كلسیم 45 میلى گرم درصد.


گندم جوانه   زده
فسفر 1050 میلى گرم درصد. منیزیوم 342 میلى گرم
درصد. كلسیم 71 میلى گرم درصد.
براى اینكه بهتر ارزش غذایى جوانه گندم در نظر
شما روشن شود كافى است بگوییم كه نان سفید تقریبا داراى 86 میلى گرم فوسفور، 5/0
میلى گرم منیزیوم و 14 میلى گرم كلسیم است .
طرز تهیه جوانه گندم خیلى آسان است
. گندم خوب و تازه را (اگر از جاهاى ییلاقى باشد بهتر است ) انتخاب كنید و آن را
بشویید و بعد در ظرفى كه آب نیمه گرم دارد خیس كنید و بگذارید بیست و چهار ساعت
بماند. بعد آب آن را بریزید و دوباره بشویید و در بشقاب گودى جا دهید و روى آن
پارچه مرطوب بگذارید. بعد از دو روز در تابستان و چهار روز در زمستان جوانه هاى
كوچك شیرى از آن پیدا مى شود كه همان جوانه گندم است .
گندم جوانه زده را نمى
شود كنسرو كرد، باید همان روز مصرف كرد و هر روز دوباره تازه آن را تهیه
كرد.
مقدار مصرف جوانه گندم تازه یك تا سه قاشق قهوه خورى است كه باید آن را به
تنهایى جوید و با غذاهاى دیگرى مخلوط كرده مصرف كرد.
اگر هر دو یا سه ماه ،
پانزده یا بیست روز جوانه گندم تازه تهیه كنید و بخورید به زودى خواهید دید تغییر
محسوسى در شما پیدا شده است و شما سالم و با نشاط شده اید.
جوانه گندم ، بى  اندازه مقوى و نیروبخش است ولى مصرف آن براى بعضى از كسانى كه فشار خون دارند، منع
شده است .
بسیارى از غذاشناسان عصر جدید مخصوصا دكتر گلیورد هاوزر ثابت كرده
است  كه با تقلیل مصرف گندم كامل امراضى از قبیل : ضعف عمومى بدن ، نرمى استخوان
ها،  كولیت ، تصلب شرائین ، كم خونى ، یبوست و ناتوانى جنسى زیاد شده است و بهترین
راه  مبارزه علیه این بیمارى این است كه غذاى خود را از نان كامل یا طبیعى ترتیب
دهیم و  یا جوانه گندم را تهیه كرده و با غذاى خود مصرف كنیم . در كتاب گذرنامه
براى یك  زندگى نوین اثر گیلورد هاوزر جوانه گندم یكى از غذاهاى معجزه گر هاوزر است
كه مصرف  آن را در موارد بسیارى تجویز و توصیه كرده است و بسیارى از خانواده ها با
مصرف آن  بهبود یافته و تغییر محسوسى در حالت جسمى و روحى خود مشاهده كرده
اند.



تاریخ : دوشنبه 23 بهمن 1391 | 09:29 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات