ویتامین ها تاریخچه ای طولانی دارند .در دوران باستان و پس از آن که انسان ها در یک جا ساکن شدند و کشاورزی را آغاز کردند،دریافتند که غذاهای گوناگون بر سلامتی انسان اثر می گذارد.سومری ها که در بخشی از عراق کنونی زندگی می کردند،نخستین کسانی بودند که دریافتند غذاها در حفظ سلامتی انسان مؤثراند،درباره این مطلب در بابل به طور گسترده ای پژوهش کرده و حاصل این پژوهش ها را روی لوح های گلی ثبت نموده بودند .متأسفانه بیشتر این لوح ها بر اثر مرور زمان از بین رفته یا کشف نشده است .کشفیات باستان شناسانی که در مصر کاوش کرده اند ،نشان می دهد که پزشکان مصری برای بهتر شدن حس بینایی در شب به بیماران خود، خوردن غذاهایی خاص را تجویز می کردند .بنابراین ،علم تغذیه از قرن ها پیش متولد شده است؛ولی ،متأسفانه برای مدتی بسیار طولانی پیشرفت نکرد.در یونان و روم باستان و سپس اعراب پیشرفت هایی در علم پزشکی انجام گرفت؛ولی؛در زمینه پیشگیری از بیماری ها پژوهش و اقدامی صورت نگرفت.در عوض،آنها تلاش خود را برای درمان بیماری ها در زمانی که نشانه ها به طور کامل خودشان را نشان می دادند ،متمرکز می کردند .درمانگران گیاهی اولیه که در زمینه پیشگیری از بیماری ها کار می کردند را جادوگرو ساحر می خواندند و به کار آنان با بدگمانی می نگریستند .سپس ،در دوران قرون وسطی در اروپا اوضاع بدترشد،چرا که کشیشان از هرگونه تحقیق و پژوهش در هرعلمی بیزار بودند و آن را نشانه کفر می دانستند .بنابراین ،بسیاری از مردم بر اثر بیماری های گوناگون جان خود را از دست دادند،در حالی که اندکی تحقیق و مطالعه می توانست جان آنها را نجات دهد.

آغاز تغییرات

تغییرات در قرن هجدهم و از دربار انگلستان آغاز شد .امپراتوری انگلستان بسیار گسترده بود و کشتی های بسیاری زیر فرمان دولت انگلیس دریانوردی می کردند .ولی ،ملوانان کشتی های انگلیسی به بیماری مرموزی دچار می شدند که طی آن سرشان گیج می رفت،به خستگی مزمن و مفرط دچار می شدند ،دندان های شان می ریخت و لثه های شان ورم می کرد و نقاط مختلف بدن شان خونریزی می کرد .این بیماری بیشتر از آن مقداری که سربازان در جنگ ها کشته شده بودند از ملوانان قربانی می گرفت و«اسکوربوت»مشکل همه ملوانان کشتی های نیروی انگلیس و بقیه کشورها بود و دولت انگلیس مصمم بود که این مشکل را حل کند.

چند سال پیش از سال 1750،یک پزشک و جراح نیروی دریایی به نام «جمیز لیند»که در پی یافتن راه چاره ای برای درمان این علایم ناشناخته بود،دریافت که ماده ای ناشناخته در مرکبات هست که اگر ملوانان مرکبات بخورند ،علایم شان را برطرف می کند.امروزه ،ما این عامل را ویتامین Cمی نامیم .خوردن مرکبات باعث می شد که ملوانان به این بیماری دچار نشوند و آنهایی که به اسکوربوت مبتلا می شدند ،با خوردن مرکبات و رسیدن ویتامین C به بدن شان علایم ناپدید می شد.

دکتر لیند در سال 1753نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله ای به نام«درمان اسکوربوت »منتشر کرد؛ولی،ژنرال های ارتش انگلیس به او بی مهری کردند و از خود توجهی نشان ندادند و تا سال 1800 کشف دکتر لیند بدون استفاده باقی ماندو در این سال ها حدود 100 هزار ملوان انگلیسی به خاطر اسکوربوت جان خود را از دست دادند.

وقتی سرانجام به کشف این پزشک نیروی دریایی توجه کردند ،بیماری به سرعت فروکش کرد و جان ملوانان بسیاری از مرگ نجات یافت.کارکنان کشتی های انگلیسی از آب لیمو ترش نوشیدند .تا ویتامین Cبه بدن شان رسید،نشانه های اسکوربوت هم ناپدید شد و ملوانان بسیاری نیز به این بیماری مبتلا نشدند.

 مبارزه با بری بری

 به این ترتیب ،دیدگاه ها نسبت به علم تغذیه تغییر کرد؛ولی ،هنوز راه درازی مانده بود تا این علم جایگاهش را پیدا کند.

در دهه 1880یک دانشمند هلندی به نام «کریستیان ایجمان »مطالعاتی روی حیوانات انجام داد.او ابتدا رژیم غذایی آنها را طوری تغییر می داد که علایم کمبود ویتامین را پیدا کنند و سپس ،به جای تغییر مقدار غذای آنان،محتوای غذای شان را تغییر می داد و به این ترتیب در می یافت که نبود چه غذاهایی در رژیم غذایی بروز چه علایمی را در پی دارد.و درمان آن،مصرف چه نوع غذاهایی است.در سال 1906،«فردریک هاپکینز»که بعدها نشان شوالیه دریافت کرد،به اهمیت بعضی «عوارض خاص»در غذاها در رشد انسان پی برد و دریافت که این عوامل به طور طبیعی در بدن تولید نمی شود و باید آنها را از منابع خارجی و غذاهایی که می خوریم ،تأمین کرد.هر دوی این دانشمندان در سال1929،جایزه نوبل پزشکی را از آن خود کردند .ولی،در آن زمان لازم بود پزشکان اثرات تغییرات رژیم غذایی را در افراد گوناگون مشاهده کنند تا بتوانند اثرات آن را به روشنی درک نمایند.

بری بری

در اواخر دهه 1800و اوایل 1900 بیماری دیگری در مناطق گرمسیری شیوع داشت که به آن «بری بری»می گفتند .«بری»در زبان اهالی سریلانکا به معنی «ضعف »است و چون این بیماری باعث ضعف شدید در بیمار می شد،مجموعه این علایم را به این نام می خواندند .این بیماری که بر اثر کمبود ویتامین Bبه وجود می آید،در مناطق جنوبی آسیا شیوع داشت وهیچ کس در آن زمان فکر نمی کرد که بری بری با اصلاح رژیم غذایی درمان شود .بیش از یک قرن طول کشید تا یک پزشک انگلیسی به نام «ویلیام فلچر»پژوهش هایش را در شهر کوالالامپور ،پایتخت یکی از مستعمره های انگلستان به نام مالزی ،آغاز کرد.

دانشمندان نشان دادند که هر فردی با توجه به سن،جنس ،سلامت عمومی و وضعیت زندگی به دزهایی متفاوت از ویتامین ها نیاز دارد و هیچ دز تعریف شده و یکسانی برای افراد وجود ندارد .در ضمن ،مشخص شده که استفاده از دزهای بسیار بالای ویتامین ها می تواند مسمومیت دهد و باعث بروز بیماری شود.استفاده نابه جا و به مقدار نامناسب از ویتامین ها هم می تواند مثل کمبود آنها باعث بیماری شود.

در سال 1905 ،فلچر روی بیماران یک آسایشگاه روانی پژوهش کرد.به یک گروه از آنها برنج با سبوس داد.او مشاهده کرد که پس از مدتی برنج بدون سبوس خورده بودند،علایم بری بری ظاهر شد و آن گروهی که برنج با سبوس خورده بودند ،علامتی از خود نشان ندادند و تنها در 2 درصد از آنان علایم بری بری ظاهر شد.

بالاخره ویتامین ها متولد شدند!

هفت سال بعد، پزشکی به نام «کازیمیرفانک»که اهل لهستان بود؛ولی در انستیتو تحقیقاتی لیستر در انگلیس کار می کرد ،نتایج پژوهش دکتر فلچر را خواند و تحقیقات او را به طور گسترده تری دنبال کرد.او برنج سبوس دار را به دقت آزمایش کرد و به وجود اجزایی درآن که در پیشگیری از بری بری موثر بودند ،پی برد و آنها را «ویتامین »(Vitamines)نامید.این لغت از کلمه لاتین Vitalisگرفته شده که به معنی «چیزی که ارزش حیاتی دارد»است.آمین ها نیز ترکیباتی هستند که درآمونیاک یافت می شوند .دکتر فانک در ابتدا این طور گفت که افزودنی های رژیمی به آمونیاک مربوط هستند ؛ ولی،چند سال بعد ثابت شد که این تئوری نادرست است و کمی بعد حرف eاز انتهای لغت ویتامین ها برداشته شد و به شکل Vitaminsدر آمد.

 ادامه پژوهش ها

در سال 1913،دو دانشمند به نام های «لافایت مندل»و «توماس اسبورن»از دانشگاه یل در امریکا دریافتند که وجود عنصری در کره به رشد موش های آزمایشگاهی کمک می کند .این ماده ویتامین Aاست که درچربی حل می شود .این دو دانشمند این ویتامین را ویتامین (A)نامیدند؛چون اولین ویتامینی بود که کشف می شد.ویتامین ها را با حروف انگلیسی مشخص کردند چرا که تا دهه 1930از ترکیبات اصلی آنها بی خبر بودند.

تا این زمان هم هنوز بسیاری از دانشمندان به اهمیت ویتامین ها پی نبرده بودند . منابع حاوی آنها را نمی شناختند .آنها هنوز فکر می کردند بیماری هایی چون اسکوربوت و پلاگرا(یک نوع بیماری پوستی )که حاصل کمبود طولانی مدت ویتامین ها هستند ،نشانه آغاز کمبود ویتامین ها می باشند ،نه کمبود طولانی مدت آنها .کشف های دیگر به درک تأثیر مهم ویتامین ها و شناخت منابع آنها بسیار کمک کرد.

شیر علیه نرمی استخوان

در سال 1922،آن چه امروز ویتامین Dمی نامیم به وسیله «ادوارد ملان بی»کشف شد و غنی کردن شیر با این ویتامین در امریکا تأثیر مهمی در مبارزه و پیشگیری از نرمی استخوان در کودکان داشت .نرمی استخوان بیماری مربوط به استخوان هاست که در کودکان دیده می شود و بیشتر پاها را درگیر می کند.

ویتامین E

در همان سال در دانشگاه کالیفرنیا دو دانشمند به نام های «کاترین بی شاپ»و «هربرت ایوانز »دریافتند موش هایی که با شیر کامل تغذیه شده اند وضع سلامتی بسیار خوبی دارند؛ولی ،نمی توانند تولید مثل کنند.این دو پژوهشگر متوجه شدند که آن چه در این میان جایش خالی است ،ویتامین Eاست که محلول در چربی هاست .آنها در ابتدا ویتامین Eرا درگندم و سبزیجات با برگ های سبز یافتند.

 اولین ویتامین سنتز شده

ویتامین Cکه در نبرد با اسکوربوت برنده شد،اولین ویتامینی بود که از راه سنتز به دست آمد و به طور مصنوعی تولید شد .دکتر«آلبرت سان گیورجی»دریافت که ویتامین Cدر غده آدرنال ذخیره می شود و به خاطر این کشف جایزه نوبل را دریافت کرد.«سی کینگ»و «دبلیو .ای .واف»کسانی بودند که ویتامین Cرا در لیموترش پیدا کردند و «هربرت چیک»از انستیتوی لیستر انگلیس این ویتامین را در میوه هاو سبزی ها کشف کرد.

ویتامین K

ویتامینK و اثر بند آورنده خونریزی آن را «دان هنریک دام»در دهه 1920 کشف کرد و جایزه نوبل را در 1943 در رشته پزشکی و فیزیولوژیکی به خود اختصاص داد.در همان سال این جایزه به طور مشترک به «ادوارد دویزی»آمریکایی تعلق گرفت که توانسته بود روش عملکرد شیمیایی ویتامین کشف شده به وسیله هنریک دام را کشف کند.

13ویتامین

در حال حاضر،و با کوشش دانشمندان گوناگون ،13 ویتامین کشف شده که 9 مورد از آنها حل شدنی در آب و 4 مورد از آنها حل شدنی در چربی هستند .در ابتدا تعداد ویتامین های کشف شده بیش از این مقدار بود؛ولی،دیده شد که تعدادی از آنها تنها شبیه به ویتامین ها هستند.

در دهه 1930 دانشمندان دریافتند که چطور ویتامین ها را سنتز کنند و از این رو شرکت های دارویی شروع به تولید حجم بزرگی از ویتامین ها کردند که در حال حاضر به صورت قرص در بازار موجود است و می تواند در داشتن یک بدن سالم به ما کمک کند.

کاربردهای بیشتر ویتامین ها

ولی،این پایان داستان ویتامین ها نبود.دانش درباره ویتامین هاو پژوهش ها در مورد آنها به دهه های چهل ،پنجاه و پس از آن کشیده شد .اینکه ویتامین ها در چه قسمت هایی از بدن ما ذخیره می شوند و چه وقت و چطور به وسیله متابولیسم بدن استفاده می گردد،از جمله مواردی است که دانشمندان روی آن کار می کردند .اینکه ویتامین ها چطور در جریان خون به کار می افتند و چه اثری بر غدد ،ماهیچه ها ،استخوان ها،پوست و سلول های بدن دارند،از جمله یافته های دیگر پژوهشگران است.

ثابت شده که ویتامین ها در کندی روند پیر شدن و در عملکرد ژن های بدن مؤثراند و هنگامی که در کنار مواد معدنی دیگر مصرف شوند ،اثراتی گوناگونی را از خود نشان می دهند.

ویتامین ها در درمان بیماری های قلبی

یک پزشک کانادایی به نام دکتر«ایوان.وی شوت»و همکارانش دزهای بالایی از ویتامین Eرا برای بیماران شان که از ناراحتی های مختلف قلبی رنج می بردند،تجویز کرد و نشان داد ویتامین ها را می توان برای درمان بیماری هایی غیر از آنهایی که بر اثر کمبود ویتامین پیش می آیند،نیز به کار برد.

دانشمندان نشان دادند که هر فردی با توجه به سن،جنس،سلامت عمومی ووضعیت زندگی به دزهایی متفاوت از ویتامین ها نیاز دارد و هیچ دز تعریف شده و یکسانی برای افراد وجود ندارد در ضمن،مشخص شد که مصرف الکل و دخانیات از اثرات مثبت ویتامین ها می کاهد.

علاوه بر آن،مشخص شده که استفاده از دزهای بسیار بالای ویتامین ها می تواند مسمومیت دهد و باعث بروز بیماری شود استفاده نا به جا و به مقدار نامناسب از ویتامین ها هم می تواند مثل کمبود آنها باعث بیماری شود.

امروز،دانشمندان می کوشند هرچه بیشتر درباره ویتامین ها بدانند و حقایق تازه ای درباره آنها کشف کنند تا آنها را در درمان بیماری ها و مبارزه با سرطان و اثر دهی بیشتر داروها در بدن به کار برند .بنابراین ،داستان ویتامین ها پایانی ندارد و زندگی ما پا به پای اثر ویتامین ها این دوستان خوب بدن،به پیش می رود.

رضا کشاورز




تاریخ : سه شنبه 31 اردیبهشت 1392 | 06:22 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
تمیز کردن سینک استیل
سینک (Sink / ظرفشویی) از جنس استیل است. بهتر است از مواد سفید‌ کننده ی قوی برای تمیز کردن استفاده نکنید؛ زیرا رنگ استیل کدر می‌شود.
جوش‌شیرین برای تمیز کردن سینک‌های استیل عالی عمل می‌کند. این ماده را به عنوان پودر تمیزکننده به کار گیرید.

تمیز کردن سینک آلومینیومی و چینی
برای از بین بردن لکّه‌ها و رسوبات آب روی سینک، پارچه‌ای را به سرکه سفید آغشته کنید و روی سطح را با آن مالش دهید.

ضدّعفونی کردن سینک
نمک، ماده ی طبیعی مناسب برای ضدّعفونی کردن سینک است. برای این منظور نمک خشک را روی سطح آن بپاشید و پس از نیم ساعت بشویید.

برّاق کردن ظروف برنجی
اگر می‌خواهید ظروف برنجی کدر را برّاق کنید، از مخلوط نمک و سرکه بهره بگیرید.

براق کردن ظروف مسی
ظروف مسی را با مالیدن لیموترش برّاق کنید. برای پاک کردن قسمت‌های بسیار کثیف نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید.

پاک کردن جرم و گچ‌کتری
یک فنجان سرکه را در کتری بریزید و بجوشانید. سپس با آب سرد به آن شوک وارد کنید تا گچ‌ها چنان که ضخیم شده‌‌اند تکه‌ای ورقه شوند و اگر ضخامت گچ زیاد نباشد، گچ در اثر جوشاندن در سرکه حل خواهد شد و فقط در این مورد کتری را بشویید. برای اینکه بوی سرکه از بین برود چند بار در آن آب بریزید و بجوشانید و مجدداً آب ‌کتری را عوض کنید.

از بین بردن لکّه چای و قهوه از چینی
اگر در ظروف چینی، لکّه ی قهوه یا چای مشاهده می‌کنید. با دستمال مرطوب آغشته به جوش‌شیرین آن را پاک کنید.

برّاق کردن ظروف شیشه‌ای
برای براق کردن لیوان و استکان‌ها توصیه می‌شود آنها را به جای سفید‌کننده در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس بشویید.

برطرف کردن لکّه چای و قهوه از ملامین
با استفاده از جوش‌شیرین لکّه قهوه و چای را از سطح فنجان‌ها و بشقاب‌های ملامین و پلاستیک پاک کنید.

تمیز کردن کارد زنگ زده
یک سیب‌زمینی را نصف کنید و سطح بریده آن را در جوش‌شیرین فرو کنید، سپس تیغه کارد را با آن مالش دهید تا برّاق شود.

تمیز کردن سینی یا ظرف لک شده
مقداری نمک طعام را در آب ‌لیمو حل کنید و روی لک بکشید. سپس پارچه‌ای را به آرد آغشته کنید و روی ظرف بکشید تا جلا و درخشندگی خود را باز یابد.

تمیز کردن لکه‌های درون قابلمه و ماهی تابه
برای زدودن آثار ناخوشایند، می‌توان پوست سیب خوراکی یا ریواس را درون این ظروف ریخت و پخت. حاصل این کار، محو شدن خود به خود لکّه‌ها در حین پخت است. این تدبیر باعث پاک شدن ظرف و بالطبع، بالا رفتن عمر آن و کاهش استهلاک است و موجب می‌شود تا مدت بیشتری قابلیت کار داشته باشد و خانواده ناچار به خرید ظرفی جدید نباشد.

طریقه ی صحیح شستن ظروف چینی
شستن بشقاب‌های چینی پس از صرف شام کاری ملا‌ل‌آور است. ظروف چینی چرب، بسیار لیز و شکننده هستند و لکّه‌های چربی در برخی از موارد پس از شست وشو همچنان باقی می‌مانند.
محفظه ی مخصوص شست وشوی ظروف در آشپزخانه را از آب تمیز پر کنید و چند قاشق غذاخوری سرکه وپودر ظرفشویی درون آن بریزید حالا ظرف‌های چرب را درون محلول خیس کنید. سرکه لکّه چربی را حل می‌کند و بشقاب‌ها شفاف و براق می‌شوند.

تمیز کردن رنده ی چرب
ذرّات ریز مواد رنده شده روی شیارهای آن باقی می‌مانند و به سختی جدا می‌شوند. شستن رنده نیز با کمک ناخن‌ها باعث شکستن و خرد شدن آنها و کنده شدن پوست انگشتان می‌شود. برای جلوگیری از چسبیدن ذرات ریز مواد غذایی به رنده قبل از مصرف آن را چرب کنید.

تمیزکننده ی ظروف
برای صرفه‌جویی در وقت و پولتان یک شوینده ی ارزان و قابل دسترسی را بشناسید؛ چند قاشق غذاخوری سرکه را به همراه ماده ی شوینده در ماشین ظرفشویی بریزید. هنگام شستن ظروف با دست نیز مقداری سرکه به مادّه ی شویند اضافه کنید. سرکه چربی و لکّه را سریع‌تر پاک می‌کند.

براق‌کننده ی ظروف شیشه‌ای
اگر ظروف شیشه‌ای (بلور، کریستال و ...) را در محلول آب و سرکه بخیسانید، به‌خوبی برّاق و تمیز خواهند شد.

تمیز کننده ی قهوه‌جوش و کتری
اگر قهوه‌جوش یا کتری، جرم بسته یا آلوده شده، برای پاک کردن آن لازم نیست به مواد شیمیایی متوسل شوید. کافی است مقدار مساوی سرکه سفید و آب را با هم مخلوط کنید و درون ظرف بریزید و اجازه دهید بجوشد. زمان لازم برای جوشیدن محلول به سختی جرم بستگی دارد. با این شیوه می‌توانید به سادگی از شرّ این رسوبات نجات یابید.

جلا دهنده ی ظروف و سطوح برنجی
برای این کار، با پارچه‌ای آغشته به روغن زیتون سطح مورد نظر را مالش دهید. سپس یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به میزان کافی به آن آرد بیفزایید تا حالت خمیری پیدا کند. خمیر را با پارچه‌ای نرم روی سطوح بکشید. سپس وسیله را با آب بشویید و خشک کنید تا برق بیفتد.
این روش را هم امتحان کنید؛ مقداری سرکه خالص را روی سطح ظرف بریزید. نمک را روی آن بپاشید و با پارچه مالش دهید. سپس با آب گرم بشویید و با پارچه خشک کنید تا وسیله جلا یابد.
در این زمینه، خمیر آب‌لیمو و جوش‌شیرین هم مؤثر است؛ اما آن را روی سطوح ظرف بمالید و پنج دقیقه بگذارید بماند. سپس با آب گرم بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید تا ظرف نو و براق شود.

تمیزکننده ظروف و وسایل برنزی
اگر وسایلی از جنس برنز در منزل دارید و برای تمیز کردن آنها با مشکل مواجه شده‌اید، نگران نباشید. با تهیه این خمیر از این مشکل رها خواهید شد. یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید بریزید و به آن آرد کافی بیفزایید تا به صورت خمیر در آید. خمیر را بر سطح مورد نظر بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را به حال خود رها کنید. سپس با آب گرم و تمیز آن را بشویید و خشک کنید. این فرمول برای تمیز کردن سطوح و ظروفی که از جنس کروم هستند نیز موثر است.

جلا دهنده ظروف و وسایل مسی
پاک کردن وسایل مسی گاهی دردسر ساز است. در این زمینه، مخلوط سرکه و نمک به یاری شما می‌آید. کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.
شیوه دیگر این است که یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.

جلا دادن ظروف آلومینیومی
برای زدودن لکّه‌های نشسته بر سطح داخلی ظروف آلومینیومی، کافی است ظرف را از آب داغ پر کنید و به ازای هر لیتر آب، دو قاشق خمیر مایه به آن بیفزایید. سپس ده دقیقه، محلول درون ظرف را بجوشانید تا لک‌ها آرام آرام محو شوند. در پایان، ظرف را به شیوه معمول بشویید و خشک کنید.

منبع: بر گرفته ازکتاب کوتاه و پر فایده برای خانم ها - با تغییر و تلخیص
نویسنده: سعیده یراقی اصفهانی



تاریخ : پنجشنبه 26 اردیبهشت 1392 | 06:04 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
۵ راه برای غلبه بر خستگی در محل کار


از این ۵ راهکار برای شارژ انرژیتان وقتی در محل کار احساس خستگی می کنید، استفاده کنید.

...
یک تکه کوچک شکلات بخورید

شکلات نه تنها باعث تقویت حس و حال ما می شود بلکه تحقیقات نشان داده است که خوردن آن کمک می کند بدن اندورفین تولید کند که انرژی را بالا می برد. وقتی کم مانده پشت میز کار خوابتان ببرد، یک تکه کوچک شکلات تیره بیندازید دهانتان و تغییر را احساس کنید.

دو لیوان آب خنک بنوشید

منظورمان از آن لیوان های خیلی بزرگ نیست—دو فنجان آب هم کافی است. یکی از دلایل اصلی خستگی کم آب شدن بدن است (خیلی وقت ها متوجه نمی شوید که بدنتان کم آب شده، فقط احساس خستگی می کنید). یکی از معلم های دبیرستانم ما را مجبور می کرد که بعد از ناهار سر کلاس حساب دیفرانسیل دو لیوان آب بخوریم و قسم می خورم که باعث می شد تا آخر کلاس کاملاً هوشیار باشیم و به هیچ وجه خسته نشویم.

نقاشی های بی معنی بکشید

اگر مدام خمیازه می کشید و نمی توانید روی کنفرانسی که در آن شرکت کرده اید تمرکز کنید، یک تکه کاغذ و خودکار از کیفتان بیرون بکشید و روی آن شروع به نقاشی کردن کنید: قلب، تک شاخ، رنگین کمان و …هرچیز مسخره ای که به ذهنتان می رسد. چند وقت پیش با متخصصی مصاحبه کردم که گفت اینکار کمک می کند مغز بتواند بهتر تمرکز کند. خیلی جالب است، نه؟ و وقتی بتوانید روی کاری که می کنید تمرکز کنید، کمتر خمیازه خواهید کشید و فکر چرت زدن دیگر به سرتان نمی زند.

چیزی حاوی ویتامین C بخورید

یک پرتقال را از وسط نصف کنید یا در کافه شرکت یک لیموناد سفارش دهید. مهم این است که کمی ویتامین C به بدتان برسانید. تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C موجب سرزندگی می شود . علائم سندرم خستگی را کاهش می دهد.

خودتان را بکشید

طبق علم پزشکی چینی، کمی خم شدن و کشیدن خودتان به سمت جلو ذخیره باقیمانده انرژی که بین کلیه هایتان مانده را فعال می کند.






تاریخ : سه شنبه 24 اردیبهشت 1392 | 08:19 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
توجــــــــــــــــــــــــــــــــه خیلی جالبه حتما اطلاع رسانی کنید

خاصیتـــــــ معجــــزه آسای مــوزهای گندیده و سیاه !!!


... از این به بعد موزهای خیلی رسیده و نرم را که پر از لکه های تیره هستند و اگر به هر کسی آنها را تعارف کنید نوعی توهین حساب میشود دور نریزید زیرا :
آخرین تحقیقات دانشمندان ژاپنی نشان میدهد که موزهای له شده و سیاه دارای ماده معجزه آسای تی – ان – اف میباشند که قدرت مبارزه با سلول های سرطانی و از بین بردن آنها را دارند و هر چقدر موز رسیده تر و سیاه تر باشد بیشتر دارای این ماده است .

بر اساس تحقیقات دانشمندان ژاپنی در میان میوه هایی که خاصیت ضد سرطان دارند مثل:
انگور
سیب
هندوانه
آناناس
گلابی
خرمالو
موز
خاصیت بیشتری در افزایش گلبول های سفید و قوی کردن سیستم ایمنی بدن و شکست دادن سلول های سرطانی دارد زیرا میزان ماده تی – ان – اف در موزهای رسیده از میوه های دیگر بیشتر است .

از این به بعد موزهای زرد و شاداب را نخورید و صبر کنید تا سیاه و پژمرده شوند آنوقت آنها را بخورید زیرا موز رسیده هشت برابر بیشتر از موز نرسیده تی – ان – اف دارد به عبارت دیگر هشت برابر بیشتر خاصیت ضد سرطان دارد .
دانشمندان ژاپنی خوردن یک تا دو عدد موز را در روز توصیه میکنند .





تاریخ : دوشنبه 23 اردیبهشت 1392 | 10:01 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
خوردنی‌های ممنـــــــوعـــــــــه!!!


سایت پرونسیون به تازگی فهرستی از قسمت‌های آسیب‌رسان چند گیاه را منتشر کرده که کمتر کسی گمان می‌کند خوردن آنها به بدن صدمه بزند. تهیه فهرست این چند گیاه و میوه بعد از آن صورت گرفت که گزارش‌هایی در مورد آسیب آنها به بدن منتشر شد.

... به همین دلیل و با وجود تاکید صد در صدی دانشمندان نسبت به تغذیه گیاهی و طبیعی توصیه می‌شود از مصرف برگ‌ها یا هسته‌های ذکر شده در این فهرست خودداری کنید.

برگ ریواس
ساقه ترش‌مزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده می‌شود. اگر‌چه می‌توان این ساقه را خام‌خواری کرد اما برگ‌های آن مسموم‌کننده هستند. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگ‌های ریواس یافت شده که به بدن آسیب می‌رسانند

برگ گوجه فرنگی
حتما شنیده‌اید که پوست گوجه فرنگی هضم نمی‌شود اما خوردن آن ایرادی ندارد و می‌توانید گوجه فرنگی را با پوست میل کنید. با وجود این اگر کسی هوس خوردن پوست این صیفی را کرد باید بداند که دانشمندان در‌یافته‌اند ماده‌ای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگ‌های گوجه فرنگی وجود دارد که مصرف آن می‌تواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود.

دانه‌های سیب
بعضی‌ها بعد از خوردن سیب دانه‌های آن را هم می‌جوند . آمیگدالین ماده‌ای است سمی‌ که در دانه‌های سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن مشکل‌ساز است.

مغز هلو
۸۸ میلی‌گرم سیانید! وجود این مقدار سیانید در مغز این میوه کمی‌ عجیب است. هسته ترک نخورده هلو، معده درد ایجاد می‌کند و خوردن هسته‌های ترک‌خورده آن هم سلامت عمومی ‌شما را تهدید می‌کند

هسته گیلاس
اسید پروسیک موجود در مغز هسته گیلاس نیز به بدن آسیب می‌رساند.

سیب‌زمینی سبز شده
وجود مقدار زیادی از ماده‌ای به نام سولانین دلیل سبزشدن سیب‌زمینی است. این ماده که سمی است می‌تواند روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بگذارد. بنابراین سیب‌زمینی سبز شده را به هیچ شکلی مصرف نکنید





تاریخ : دوشنبه 23 اردیبهشت 1392 | 12:31 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
مواد لازم :

...
خامه : 250 گرم

تخم‌ مرغ : 3 عدد

شكر : 100 گرم

شیر : 4 قاشق سوپخوری

نسكافه : 1 قاشق سوپخوری

آبلیمو : 1/2 قاشق چایخوری





طرز تهیه :

ابتدا زرده و سفیده های تخم مرغ را از هم جدا كرده
زرده ها را با همزن کمی زده سپس با شکر مخلوط کرده و هم بزنید تا سفت و سفید شود
نسكافه را در شیر حل كرده و به زرده‌ها اضافه كنید و هم بزنید تا یکدست شوند

خامه را با همزن تمیز ( نباید از زرده یا مواد دیگر به پره های هم زن باشد ) هم بزنید تا فرم بگیرد و سفت شود.

سفیده‌ها را نیز با همزن تمیز هم بزنید تا سفید شود بعد آبلیمو را اضافه کرده و هم بزنید تا كاملا فرم بگیرد و از ظرف نریزد و سفت شود
سپس سفیده ها را به خامه زده شده اضافه كرده و هم بزنید.

خامه را به نسكافه و زرده تخم‌مرغ زده شده اضافه كرده و

مواد آماده را در ظرف مناسبی ریخته در آن را ببندید و درون فریزر قرار دهید. پس از 2 ساعت ظرف را بیرون آورده و با همزن برقی مواد را هم بزنید تا نرم شود و دوباره درون فریزر قرار دهید.
نکته :
بستنی داخل فریزر نباید یخ بزند و فقط و فقط سفت شود و مجدداً آن را هم زده، به این صورت هر چقدر در فریزر بماند دیگر یخ نخواهد زد.

این عمل را سه بار (هر 2 ساعت یک بار) انجام دهید.
پس از آن به مدت ۲۴ ساعت درون فریزر قرار دهید تا بستنی آماده شود.


هوووممممممم از  بستنی نسکافه شروع میکنیم 


مواد لازم :


خامه : 250 گرم

تخم‌ مرغ : 3 عدد

شكر : 100 گرم

شیر : 4 قاشق سوپخوری

نسكافه : 1 قاشق سوپخوری

آبلیمو : 1/2 قاشق چایخوری





طرز تهیه :

ابتدا زرده و سفیده های تخم مرغ را از هم جدا كرده 
زرده ها را با همزن کمی زده سپس با شکر مخلوط کرده و هم بزنید تا سفت و سفید شود
نسكافه را در شیر حل كرده و به زرده‌ها اضافه كنید و هم بزنید تا یکدست شوند

خامه را با همزن تمیز ( نباید از زرده یا مواد دیگر به پره های هم زن باشد ) هم بزنید تا فرم بگیرد و سفت شود.

سفیده‌ها را نیز با همزن تمیز هم بزنید تا سفید شود بعد آبلیمو را اضافه کرده و هم بزنید تا كاملا فرم بگیرد و از ظرف نریزد و سفت شود 
سپس سفیده ها را به خامه زده شده اضافه كرده و هم بزنید.

خامه را به نسكافه و زرده تخم‌مرغ زده شده اضافه كرده و 

مواد آماده را در ظرف مناسبی ریخته در آن را ببندید و درون فریزر قرار دهید. پس از 2 ساعت ظرف را بیرون آورده و با همزن برقی مواد را هم بزنید تا نرم شود و دوباره درون فریزر قرار دهید. 
نکته :
بستنی داخل فریزر نباید یخ بزند و فقط و فقط سفت شود و مجدداً آن را هم زده، به این صورت هر چقدر در فریزر بماند دیگر یخ نخواهد زد.

این عمل را سه بار (هر 2 ساعت یک بار) انجام دهید.
پس از آن به مدت ۲۴ ساعت درون فریزر قرار دهید تا بستنی آماده شود.

نوش جان



تاریخ : یکشنبه 22 اردیبهشت 1392 | 09:55 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات

فرهنگ و تاریخ > تاریخ ایران- آنچه امروز به‌عنوان گذرنامه شناخته می‌شود تا یک قرن پیش تذکره یا تذکره مرور نام داشت.

تذکره نوعی مکتوب دیوانی و سند اداری بوده که در دوره‌های گوناگون برای مقاصدی چون تعیین هویت، اجازه عبور و مرور و تصدی برخی مناصب نوشته و صادر می‌شده است. ارتباط ایران و کشورهای اروپایی در عصر فتحعلی شاه، وی را برآن داشت تا شخصی را مسئول روابط خارجی کند. او عبدالوهاب نشاط معتمدالدوله اصفهانی را مأمور این کار کرد. در عصر محمدشاه و ابتدای عصر ناصرالدین شاه تغییرات چندانی در وزارت خارجه ایجاد نشد اما از اواخر عصر ناصرالدین شاه تشکیلات دیگری نیز ضمیمه آن شد که عبارت بودند از:
1 - اداره خمسه که شامل اداره انطباعات و دارالترجمه و مقدم السفرا، اداره انگلیس، اداره روس، اداره عثمانی و اداره دول همجوار بود.
2 - دفتر مرکزی که دارای چند منشی و نگهبان و چند نفر نایب وزیر بود.
3 - دفاتر خمسه که شامل دفتر ثبت و ضبط، دفتر تجارت، تشریفات، ترجمه و خطوط رمز و محاسبه بود.
4 - کارگزاری‌های آذربایجان و تذکره آذربایجان
5 - کارگزاری‌های خراسان، گرگان، فارس و سایر ولایات مهم
6 - کارگزاری‌های امور مربوط به اقامت و تذکره که امور اتباع خارجی را در شهرستان‌ها زیرنظر داشت.
7 - نمایندگی‌ها و سفارت‌های ایران در خارج
8 - نمایندگان سیاسی خارجی در ایران

در اواخر سال 1267، در ایران به دستور میرزا تقی‌خان امیرکبیر تذکره‌های چاپی با علامت شیر و خورشید جانشین تذکره‌های خطی شد و به همین منظور در ارگ تهران اداره‌ای به نام «تذکره خانه» تأسیس و حاج میرزا جبار ملقب به ناظم‌المهام برای سرپرستی آنجا انتخاب شد. ارنست اورسول در سفرنامه خود در 1299 خورشیدی(1882میلادی)به این تذکره‌های چاپ سنگی اشاره کرده و آنها را معادل پاداروژنای روسی (به معنای گذرنامه) دانسته است. این تذکره‌ها تسهیلاتی برای تردد بین شهری فراهم می‌آورد. برخی از این تذکره‌ها به افراد خاصی داده می‌شد و صاحب خود را از امتیاز ویژه‌ای برخوردار می‌کرد و معادل «گذرنامه خدمت» امروزی بود.

درکنسولگری‌ها نیز کسانی مسئول عرضه خدمات مربوط به تذکره بودند که به آنان ناظر و امینِ تذکره می‌گفتند. تذکره معمولا در مرز و هنگام ورود و خروج مسافران بازدید می‌شد و امین تذکره برای هر بار عبور از مرز مبلغی از مسافران می‌گرفت و بسیاری از امین تذکره‌ها رشوه‌خواری و سوءاستفاده مالی می‌کردند.

در دوره مشروطه برخی فعالان سیاسی با استفاده از تذکره‌های جعلی از کشور خارج می‌شدند و داشتن تذکره از دولت‌های قدرتمند برای اتباع ایرانی، به سبب سهولت ورود به کشورهای دیگر و خروج از آنها، امتیاز محسوب می‌شد. اما گذرنامه با صورت کنونی آن در ایران، داستانی 80 ساله دارد.

اولین بار 80 سال پیش کشور دارای قانون گذرنامه شد و طی این مدت صرفا یک‌بار این قانون اصلاح شد. نخستین قانون گذرنامه در سال 1311 به تصویب رسید. 40سال بعد یعنی در سال 1351 و شش سال قبل از پیروزی انقلاب، این قانون بار دیگر مورد بازنگری قرار گرفت و تاکنون با اصطلاحات و بازنگری‌های موردی با توجه به تغییر نظام حکومتی کشور، همچنان صدور گذرنامه و رتق و فتق امور مسافرت‌های خارجی شهروندان ایرانی براساس همان قانون مصوب 40 سال پیش انجام ‌شده است.براساس قانون، دارا بودن گذرنامه ایرانی به معنی داشتن تابعیت این کشور است. این سند برای شهروندان جهت مسافرت‌های خارجی صادر می‌شود و هرگونه سفری بدون داشتن گذرنامه ممنوع است.




تاریخ : یکشنبه 22 اردیبهشت 1392 | 05:35 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات

 

خداحافظ گل لادن .تموم عاشقا باختن
ببین هم گریه هام از عشق .چه زندونی برام ساختن
خداحافظ گل پونه .گل تنهای بی خونه
لالایی ها دیگه خوابی به چشمونم نمی شونه
یكی با چشمای نازش دل كوچیكمو لرزوند
یكی با دست ناپاكش گلای باغچمو سوزوند
تو این شب های تو در تو . خداحافظ گل شب بو
هنوز آوار تنهایی داره می باره از هر سو
خداحافظ گل مریم .گل مظلوم پر دردم
نشد با این تن زخمی به آغوش تو برگردم
نشد تا بغض چشماتو به خواب قصه بسپارم
از این فصل سكوت و شب غم بارونو بردارم
نمی دونی چه دلتنگم از این خواب زمستونی
تو كه بیدار بیداری بگو از شب چی می دونی
تو این رویای سر در گم .خداحافظ گل گندم
تو هم بازیچه ای بودی . تو دست سرد این مردم
خداحافظ گل پونه . كه بارونی نمی تونی
...
طلسم بغضو برداره .از این پاییز دیوونه خداحافظ

خداحافظ همین حالا، همین حالا که من تنهام
خداحافظ به شرطی که بفهمی تر شده چشمام
خداحافظ کمی غمگین، به یاد اون همه تردید
به یاد آسمونی که منو از چشم تو میدید
اگه گفتم خداحافظ نه اینکه رفتنت ساده اس
نه اینکه میشه باور کرد دوباره آخر جاده اس
خداحافظ واسه اینکه نبندی دل به رؤیا ها
بدونی بی تو و با تو، همینه رسم این دنیا
خداحافظ خداحافظ
همین حالا
خداحافظ

 




تاریخ : شنبه 14 اردیبهشت 1392 | 08:13 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
  فردا تولدم و همه به یادم هستند خیلی خوشحالم که همه دوستم دارند من هم دوستشان دارم  و از همه تشکر میکنم واقعا دوستتان دارم اینم کیکی که خودم درست کردم و با همسر عزیزم جشن گرفتیم 





تاریخ : یکشنبه 8 اردیبهشت 1392 | 11:01 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
معجـــــزه زنجبیـل در کــاهـش وزن


زنجبیل دارای خواص فراوانی از جمله کاهش وزن است.

نتایج تحقیقات متعدد بر روی زنجبیل حاکی از آن است که مصرف زنجبیل باعث کاهش وزن می‌شود به خصوص اگر با رژیم سالم غذایی و تمرینات بدنی، ‌همراه باشد.

به هضم غذا کمک می‌کند.
مدت بسیاری است که از زنجبیل برای تسکین دردهای شکمی و نیز کمک به هضم غذا استفاده می‌شود. تحقیقات بسیاری نشان داده که هضم خوب و مناسب غذا موجب کاهش وزن می‌شود. این امر بر این پایه اس...توار است که با هضم خوب غذا در بدن، سوخت و ساز بهتر صورت گرفته و موجب کاهش سریع‌تر وزن بدن می‌شود.

دارای خواص چربی‌سوزی است.
تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه ماستریخت هلند نشان می‌دهد زنجبیل سوخت و ساز بدن را افزایش داده و چربی‌سوز است. این خواص می‌تواند کاهش وزن را با سرعت بیشتری مواجه کند.

در فرد احساس سیری ایجاد می‌کند.
مصرف زنجبیل علاوه بر این که به کاهش چربی‌های بدن سرعت می‌دهد، می‌تواند در فرد نوعی احساس سیری ایجاد کند به صورتی که وی نسبت به خوردن غذا تمایل چندانی از خود نشان ندهد که این امر خود باعث کاهش وزن خواهد شد.

باعث کاهش وزن موش‌ها می‌شود.
طی نتایج حاصله از تحقیقات محققان ژاپنی بر روی موش‌ها، مشخص شد مصرف "زینجرون" - ترکیبی موجود در زنجبیل" همراه با غذاهای پرچرب، موجب کاهش وزن سریع در آن‌ها می‌شود.

برطرف کننده حالت تهوع میباشد مخصوصا واسه بانوان باردار عزیز





تاریخ : شنبه 7 اردیبهشت 1392 | 01:42 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
زردآلــو دوستـــــ خوب قلب



زردآلو از اون میوه‌هایی که می‌شه درباره‌اش یه کتاب نوشت . این میوه خوش‌عطر و لطیف یه عالمه بتاکاروتن داره که بهترین ماده طبیعی برای محافظت از قلبه. زردآلو سرشار از ویتامین‌های C, A, Bو آهنه که برای پوست و تقویت قدرت بینایی و تقویت سیستم عصبی مفیده.

زردآلو یه میوه نشاط آوره. خستگی رو از تن‌تون فراری می‌ده و خیلی طبیعیه که بعد از خوردن این میوه خوش‌خوراک احساس آرامش کنید.

زردآلو چه تازه باشه، چه ...خشک باشه و تو آب بخیسونیدش یه خون‌ساز بی‌نظیر برای کسانیه که مشکل کم‌خونی دارن.

هر وقت زردآلو می‌خورید هسته‌ش رو هم بشکنید و بخورید. سردی و نفخ‌آوری زردآلو با خوردن هسته اون از بین می‌ره تا زردآلو دیگه هیچ ضرری برای بدن‌مون نداشته باشه. اگه هسته زردآلو تلخ بود نخوریدش چون سمی و خطرناکه.

سایت پزشکان بدون رمز روی تاثیر زیاد این میوه روی قلب تاکید کرده و نوشته زردآلوهایی که رنگ‌شون بیشتر به قرمز و نارنجی تمایل داره بتاکاروتن و لیکوپن بیشتری داره و معنی این حرف اینه که این مدل زردآلوها برای قلب مفیدترن.

زردآلو پتاسیم زیادی داره که به تنظیم فشار خون کمک می‌کنه و مانع گرفتگی‌های عضلانی و عصبی‌ای مثل گرفتگی عضلات پا می‌شه.

چند وقت دیگه زردآلو وارد بازار می‌شه و تا مدت‌ها تو هر میوه‌فروشی‌ای می‌مونه. این میوه رو می‌تونید تو سایه و بدون هسته خشک کنید، باهاش مربا و مارمالاد یا لواشک درست کنید تا تمام طول سال از خواص خوبش استفاده کنید.





تاریخ : شنبه 7 اردیبهشت 1392 | 01:38 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
کسانیکه می خواهند خود را لاغــــــر کنند


کسانیکه می خواهند خود را لاغر کنند اگر صبح ناشتا آب لیمو ترش را با یک لیوان آب مخلوط کنند و مقدر کمی عسل بآن اضافه نمایند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخ...واهند شد و بدین ترتیب از شر چربیهای اضافی راحت خواهند شد.

بهترین کلسیم آن است که از پوست تخم مرغ و آب لیمو تهیه میکنند. برای تهیه کلسیم طبیعی یک تخم مرغ را تمیز شسته و در یک لیوان بگذارید و روی آن آّ یک لیمو ترش را بریزید و آنرا مدت دو سه ساعت در جای خنکی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورده و آب لیمو را که دارای مقدر زیادی کلسیم است میتوانید روی سالاد ریخته و یا با عسل یا شکر شیین کرده بنوشید از تخم مرغ هم که پوست آن نرم شده می توانید هنوز استفاده کنید.

برای گلو درد بهترین دارو لیمو ترش است. یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش را در آب نیم گرم بریزید و با آن غرغره کنید ورم گلو و گلو درد را بررطف خواهد کرد.

برای گرفتگی بینی و زکام کافی است چند قطرع آب لیمو را با یک قاشق چایخوری آب مخلوط کرده و در بینی بچکانید. برای جلوگیری از خونریزی بینی کافی است که یک تکه پنبه را آغشته به آ ب لیمو کرده و در سوراخ بینی بگذارید خون دماغ را برطرف خواهد کرد.

اگر در صورت شما لکه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب لیمو و نمک است. بدین ترتیب که در مقداری آب لیمو نمک بزنید و آنرا با پنبه روی صورت خود بمالید لکهها و جوشها را برطرف میکند.

بهترین دارو برای پوست دست شما مخلوط گلیسیرین و آ ب لیمو است. آب لیمو و گلیسرین را به نسبت مساوی مخلوط کنید و بهدست­های خود مبالید ببینید که چقدر پوست دستها صاف میشود. در زمستان برای جلوگیری از سرمازدگی دستهای خود را با آ ب لیمو ماساژ دهید. خوردن آب لیمو سنگهای کلیه را نیز دفع میکند.





تاریخ : شنبه 7 اردیبهشت 1392 | 01:35 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
چگونه با یک لیوان آب، عسل اصل را بشناسیم؟


همه از خواص و فواید عسل می‌گویند و این روزها به دلیل گرانی و استقبال بسیار از این ماده غذایی، متاسفانه عسل‌های تقلبی زیادی هم در بازار پیدا می‌شود...

اما شما چگونه می‌توانید عسل اصل و خوب را از ع...سل تقلبی تشخیص بدهید؟ روش‌های زیادی که در حقیقت به افسانه شباهت دارد، در این‌باره شنیده می‌شود. مثلا می‌گویند اگر عسل شکرک بزند، تقلبی است یا اینکه رنگش باید کهربایی باشد یا اینکه اگر آن را در ظرف بریزیم، نباید رشته‌اش قطع شود، اما باید گفت که هیچ کدام از این روش‌ها، برای تشخیص عسل اصل از تقلبی، جواب نمی‌دهد.

عسل طبیعی و خالص، اصلا باید شکرک بزند. آنزیم‌ها و قند موجود در عسل باعث شکرک زدن آن می‌شود. اجسام خارجی از قبیل ذرات موم، گرده گل یا حتی گرد و غبار می‌توانند به‌عنوان هسته تبلور باشند. شاید بتوان گفت که عسل طبیعی و خالص را فقط می‌توان در آزمایشگاه‌های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد.

تقلب در ساخت عسل به روش‌های متنوعی انجام می‌شود به صورتی که حتی اگر شما را بالای سر یک کندوی عسل هم بردند، باز هم نمی‌توانید مطمئن باشید عسل‌های روی شبکه موم‌های این کندوها تقلبی است یا اصل. یک روش تقلب در ساخت عسل این است که مواد گلوکزی را در آب و شیره گیاهان حل می‌كنند و به‌صورت عسل درمی‌آورند. راه دیگر این است که به جای گیاهان، زنبورها را با آب قند تغذیه ‌کنند. این عسل در آزمایشگاه به علت درصد بالای ساکاروزی که دارد، قابل‌تشخیص است، اما در مغازه‌های عسل‌فروشی تقریبا غیر ممکن.

یکی از روش‌های کمی مطمئن برای شناخت عسل خوب، این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطره‌های عسل حل نشدند و ته لیوان ته‌نشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشته‌هایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است

منبع: سایت همه چی هست
See More



تاریخ : شنبه 7 اردیبهشت 1392 | 01:30 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات
عصاره ی سیر و لیمو ترش . . . مطلب و از دست ندین و حتما اطلاع رسانی کنید تا همه بهرهمند شوند
رسوب زدایی از رگ و سوزاندن چربی درون بدن

1 - مصرف عصاره :

اگر دچار رسوب گرفتگی در رگهای بدن شده ، نیازی به عمل قلب باز وجود ندارد . زیرا گرفتگی رگها پس از این ، شما را آزار نخواهد داد . فقط کافی است ، روزی نصف استکان معادل 30 CC از این شربت غلیظ و طبیعی میل نمایید ؛ تا به کلی برطرف گردد .

2 - طرز تهیه :
تعداد 30 حبه ی سیر را پوست گرفته همراه با 5 عدد لیموترش ( شیرازی ) با پوست که قبلا هسته های آن را گرفته اید ، در هم زن (...
میکسر ) بریزید . پس از آن که همه ی محتویات در میکسر له شد با یک لیتر آب مخلوط نموده و بجوشانید ( نکته ی مهم : فقط و فقط ، یک بار جوش بخورد ) .
پس از سرد شدن ، آن را از صافی رد نموده و محتویات را داخل یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید .

3 - مصرف :
همانطور که قبلا نیز گفته شد ، روزانه نصف استکان ( معادل 30 CC ) از این مایع به اختیار خود تان قبل یا بعد از غذاهای اصلی میل نمایید . پس از سپری شدن سه ( 3 ) هفته از مصرف مداوم این عصاره ی طبیعی ، احساس جوانی و شادابی در تمام وجود بدنتان قابل لمس است . تمامی گرفتگی های رگ های بدن و سایر عوارض آنها به عنوان مثال دید کم و سنگینی گوش به حالت عادی خود باز خواهد گشت .

به یاد داشته باشید ؛ بعد از مصرف یک دوره ی سه هفته ای ، شما باید هشت ( 8 ) روز استراحت کرده و سپس دومین دوره ی مصرف سه هفته ای را اجرا کنید . به این ترتیب یک موفقیت موثر ایجاد می شود . این دوره ی درمان ، ارزان ، موثر و بی ضرر را می بایست هر ساله تکرار کرد .

4 - بوی سیر :
با خوردن این مایع ، هیچ کس بوی نامطلوب سیر را حس نخواهد کرد ( امتحان کنید ) .

5 - خواص شربت :
نیروهای شفا بخش سیر و لیموترش ، کاملا خود را پس از مصرف این مایع ، نشان می دهند . افرادی بوده و رگ های آنها رسوب گرفتگی دارد و یا این که مشکل ( LDL ) که مبتلا به کلسترل بد چربی خون دارند ، می توانند ؛ شبها بدون پریشانی خاطر خواب راحت و آسوده ای داشته باشند . به فعالیت های بدنی ، ورزش پرداخته ، زیرا انسداد رگهای آنها ، ازبین رفته است .
همچنین مصرف این عصاره را برای کسانی که سایش دندان ( دندان کروچه ) داشته و یا جرم دندان دارند ، مفید است . در آخر توصیه می کنیم برای اینکه سیر را پوست بکنید ، در کاسه ای آب ریخته و پس از آن پوست سیر را به راحتی از آن جدا کنید .

سلامتی شما آرزوی ماست





تاریخ : شنبه 7 اردیبهشت 1392 | 01:20 ق.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات

مجموعه بیهمتایی از عکس های ایران که قدمت آن به بیش از ۱٣٠ سال قبل می ‌رسد،
در "گالری هنری فریر" و بایگانی (آرشیو) "گالری آرتور.ام. سکلر" در مجموعه موزه های
"اسمیتسونین" واقع در شهر واشنگتن نگهداری می ‌شود.

 Smithsonian Institution

این عکسها در دوران قاجار و توسط "آنتوان سوروگین" عکاس ارمنی برداشته
شده‌اند. وی در۱۸۴۰ به دنیا آمد و در سال ۱۹۳۳ از دنیا رفت. از آنجا که او بیشترین
سال های عمر خویش را در دوران حکومت قاجارها بر ایران سپری کرده، به عکاس عصر
قاجاریه معروف است.

 Antoine Seavirgin

آنتوان فرزند یک سیاستمدار روسی به نام "واسیل سوروگین" بود، که در ایام ماموریت
پدرش در ایران، در سفارت روسیه در تهران متولد شد. اما تنها چند سالی از دوران
کودکی را در ایران سپری کرد، و در واقع در تفلیس گرجستان بزرگ شد. چراکه به روسیه
رفت و به تحصیلات هنری پرداخت. وی ابتدا به نقاشی علاقه داشت، اما پس از مرگ پدر در
حادثه سوارکاری و به دلیل کمک به معاش خانواده، عکاسی را پیشه خود کرد. او که از
اواخر قرن نوزدهم به ایران بازگشته بود، به کمک برادران خود، کولیا و امانوئل،
عکاسخانه‌ ای در خیابان علاءالدوله تهران دائر نمود. این خیابان که در عهد قاجاریه
مرکز اصلی شهر تهران به حساب می ‌آمد، از باغی به همین نام منشعب شده، و امروزه به
نام خیابان فردوسی شناخته می ‌شود.

سوروگین پس از جا افتادن در ایران، عکسبرداری از نقاط مختلف این کشور و به ویژه
از همه اقشار و گروههای اجتماعی مردم آن را، آغاز کرد.
بسیاری از عکس های وی در حد فاصل سال‌های ۱۸۷۰ تا
۱۹۳۰  برداشته شده‌اند.

زندگی دهقان‌ها

 Peasant scene, [1870s - 1928].jpg

تسلط او به زبان فارسی، مزیت اصلی وی در ایجاد ارتباط با مردم ایران و نواحی
مختلف آن بوده است. به طوری که عکس هایی که از دربار سلطنتی قاجار، حرمسرا، مساجد،
بناهای تاریخی و مردم نقاط مختلف ایران برداشته است، از مهمترین اسناد تصویری تاریخ
ایران و مشرق زمین به حساب می ‌آیند. اسنادی که می ‌توانند دستمایه تحقیقات متعدد
جامعه شناسی، مردم‌شناسی، ایران‌شناسی، شرق‌شناسی و سایر مطالعات فرهنگی باشند.
کمااینکه در واقع منبع اصلی بسیاری از تصاویر ایران قجری در کتب و نشریات قدیمی، و
سفرنامه‌های مستشرقین وقت، عکس های سوروگین بوده است.

فلک

 Falak  Whipping the soles of a criminal.jpg

عریضه‌خوانی در محضر شاه

 Nasir al-din Shah receiving report in Gulistan Palace, [1870s - 1896].jpg

اما از آنجا که ذکر نام عکاس در کنار عکس در آن زمان به یک دستورالعمل یا سنت
قطعی تبدیل نشده بود، این موضوع از نظر پنهان مانده است. با این همه، اوج شهرت
جهانی و فراوان وی به سال ۱۹۹۵ مربوط می شود، که مجموعه ای
از کارهایش در کتابخانه "دانشگاه لایدن" به نمایش گذاشته شد.

ماهی‌گیران

 Fishermen at a landing, [1870s - 1928].jpg

نباید از نظر دور داشت که ورود عکاسی به ایران تا حد زیادی مرهون علاقه وافر
ناصرالدین شاه به این فن بوده است. همین امر موجب شد تا وی علاوه بر عکس های متعددی
که خودش و سایر عکاسان ایرانی تهیه می ‌کردند، به آنتوان نیز فرصت عکاسی از
رویدادهای گوناگون را بدهد. از مهمترین عکاسان ایرانی هم دوره سوروگین، می ‌توان از
عبدالله میرزا قاجار، میرسید علی خان و منوچهر میرزا نام
برد.

قالی‌بافان

 Girls weaving a large carpet, [1870s - 1930s].jpg

ویژگی مهم عکسهای سوروگین در تاثیرپذیری او از روش قوم‌شناسی
مرسوم در قرن نوزدهم میلادی است.
قرنی که به مدد اختراع ابزار تصویربرداری و گسترش
ارتباطات مغرب زمین با شرق، کنجکاوانه و پژوهشگرانه به موضوعات نگاه می ‌کند و برای
شناخت خود از جوامع غریبه، نیازمند ثبت جزئیات متعدد و رفتارشناسی است. به همین سبب
بسیاری از موزه‌های اروپایی عکسهایی از مجموعه وی را
خریداری کرده‌اند، تا مطالعات علمی خود را به مدد بخشی از این مجموعه تکمیل کنند.
چراکه برای او عکاسی کردن از درباریان درست به اندازه عکس گرفتن از گدایان، نظامیان،
روستائیان، کشاورزان، زنان بافنده و علمای مذهبی اهمیت داشت
، و به همبن سبب مجموعهاش
شامل عکسهایی از بازار، ورزش زورخانه‌ای، دراویش، تجمع
مردم در مراسم عمومی، تعزیه و شبیه به آن می باشد. همین گستردگی است که به مطالعات
علمی ابعاد گوناگون می بخشد و به شناخت همه جانبه، و نه یک سو نگرانه، کمک می کند.

بستنی!

 Ice cream vendor, ca. 1900.jpg

بسیاری از عکسهای مجموعه سوروگین دارای نگاتیو شیشه‌ای،
و برخی از عکسها مزین به امضای او هستند. همچنین خیلی از
کارت پستال‌های قدیمی که توسط جهانگردان وقت از ایران خارج شده‌اند، حاصل عکاسی وی
میباشند.

بانوی ایرانی

 Iranian woman, [1870s - 1928].jpg

اهمیت مجموعه سوروگین زمانی بیشتر معلوم می شود که دریابیم آنچه به جا مانده،
بقایای بیش از هفت هزار عکس است که در جریان آتش‌سوزی مغازه او در خلال درگیری های
عصر مشروطیت و حملات محمد علی شاه سوخت و از میان رفت.
در سال ۱٩٠۸ (۱٢۸٧)،
خانواده سوروگین به علت ارتباطشان با جنبش مشروطه دچار مشکلات زیادی شدند. آنها
ناچار به سفارتخانه انگلستان پناه بردند. چراکه با وجود اینکه سوروگین روسی بود،
ولی سفارتخانه انگلستان را بر سفارت روسیه ترجیح می داد. زیرا
که این سفارت از استبداد حاکم حمایت می کرد.

کمال‌الملک

 Kamal al-Mulk, Muhammad Ghaffari (artist), [1870s - 1930s].jpg

شاید قدیمی‌ترین عکس از یک شبه‌تئاتر ایرانی

 Scene from a theatrical or film performance, [1870s - 1930s] 2.jpg

در همان اوان خانههای بسیاری از مشروطه خواهان غارت شد،
و در خانه ظهیرالدوله که کنار عکاسخانه سوروگین قرار داشت نیز، بمب گذاشتند. این
موضوع آسیب بزرگی به مجموعه نگاتیوهای شیشهای او رساند و
همانگونه که گفته شد،از هفت هزار نگاتیو تنها تعداد دو هزار باقی ماند. متأسفانه
در خلال یک قرن گذشته، چنین مصیبتی به کرات گریبانگیر اسناد تصویری ایران شده، و
این اسناد مکرر در مکرر آسیب دیدهاند.
در عین حال حاصل
سفرهای متعدد سوروگین در ایران و عکسهایی که از مناظر و
چشم‌اندازهای کشور گرفته نیز، در گذر ایام چنان تغییر کرده‌اند و یا حتی گاه از
میان رفته‌اند، که گویی هیچگاه وجود خارجی نداشته‌اند.

شهر فرنگ

 Males viewing moving pictures in an apparatus commonly known as a Shahr-i farang, ca. 1900.jpg

شالیزار

 Workers harvesting rice, [1870s - 1928].jpg

سوروگین به دلیل ناراحتی کلیه از دنیا رفت، و در مقبره خانوادگی اش در تهران به
خاک سپرده شد. او هفت فرزند از خود به یادگار گذاشت. دخترش به نام مری که از دوستان
محمد رضا پهلوی به شمار می رفت، از شاه وقت درخواست نمود که بخشی از عکسهای
پدر را به او پس بدهند. چراکه در زمان رضا شاه نگاتیوهای شیشه ای پدرش را به این
بهانه توقیف کردند، که ایران قدیم و منسوخ شده را نشان میدهند.

اقدام مری سبب شد که مجموعه‌ای بالغ بر ۶٩٠ عکس محفوظ بماند. از سوروگین رساله‌ای
به نام "فن عکاسی" نیز، به جای مانده است. نسخه خطی این رساله به شماره ۱۶٧٩ف در
کتابخانه ملی ایران موجود است، و سال ترجمه آن ۱٢۵٩ هجری قمری می ‌باشد.

زنده به گور کردن

 Man being buried alive, 1870s - 1930s.jpg

زن متمول ایرانی

 Wealthy urban woman.jpg

مؤسسه اسمیتسونین  واقع در شهر واشنگتن، پایتخت آمریکا مرکزی پژوهشی
و آموزشی و همچنین مجموعه ای از موزه های گوناگون میباشد
که توسط دولت بنیان گذاری شده و اداره میشود. این مؤسسه
متشکل از ۱۹ موزه و ۷ مرکز پژوهشی بوده و در مجموع ۱۵۰ میلیون قلم از اشیاء قیمتی
را در اختیار دارد. این مؤسسه همچنین مسؤلیت انتشار مجله ماهانه اسمیتسونین را بر
عهده دارد.

مؤسسه اسمیتسونین به منظور تولید و گسترش دانش وبا حمایت مالی یک دانشمند
انگلیسی با نام جیمز اسمیتسون (۱۷۶۵- ۱۸۲۹) در کشور آمریکا تأسیس شد. براساس وصیت
نامه وی اگر برادر زادهاش هنری جیمز هانگرفولد بدون ورثه
از دنیا می رفت داراییهای او "برای
راهاندازی مؤسسه ای که هدف اصلی آن تولید و ترویج دانش
میان انسان ها باشد" به دولت ایالات متحده واگذارمی شد.

منبع : سایت واشنگتن پریسم




تاریخ : چهارشنبه 4 اردیبهشت 1392 | 08:40 ب.ظ | نویسنده : پرستو فرقانی طوسی | نظرات